|
|
|
|
|
Mérsékelt égövi gyümölcsök
Termesztett gyümölcsök
-
húsos gyümölcsök: alma, birs, cseresznye, egres, eper, faeper, görögdinnye, kajszibarack, kivi, kopasz kivi (weiki), körte, málna, meggy, mullaca, naspolya, nektarin, őszibarack, ribizli, ringló, sárgadinnye, tüskétlen szeder, szilva, szőlő
-
csonthéjas magvak: dió, mandula, pisztácia, szelídgesztenye
Vadgyümölcsök
-
húsos gyümölcsök: berkenye, csipkebogyó (vadrózsa), erdei szamóca, fekete áfonya, fekete bodza, feketeribizli, galagonya, hamvas szeder, homoktövis, kökényszilva, közönséges boróka, madárberkenye, som, tőzegáfonya, vadcseresznye (madárcseresznye), vadalma, vadkörte, vadszeder, vörös áfonya
-
csonthéjas magvak: közönséges mogyoró, vérmogyoró
Déligyümölcsök
-
húsos gyümölcsök: acai, ananász, avokádó, banán, citrom, datolya, édes granadilla, füge, grépfrút (grape fruit), gránátalma, jujuba, kaktuszfüge, kaktuszgyümölcs, közönséges földicseresznye, kuruba, licsi, zöldcitrom (lime), mandarin, mangó, maracuja, narancs, naranjilla, óriás passiógyümölcs, papája, perui földicseresznye, pomelo, rambután, tojásdinnye
-
csonthéjas magvak: kesudió, kókusz
„Forrás: http://oszanna.mindenkilapja.hu/html/18064903/render/gyumolcs”
<< Vissza
|
|
|
|
|
|
|
|